Dragi Deda Mraze… November 19 2013, 0 Comments

Nemojte misliti da je još uvek rano za pisanje pisma Deda Mrazu.

Da li znate koliko treba vremena da pismo stigne na severni pol ?

I koliko vremena treba Deda Mrazu da nađe i spakuje željeni poklon?

Pa šta će se desiti ako Deka nema »baš to« ni u jednoj od svojih ogromnih vreća …

Ako vaš mališan nije već smislio šta želi dobiti - pomozite mu da smisli. Isto tako mu pomozite i da se predomisli, u slučaju da ste mišljenja da mu takav poklon neće koristiti. Svi smo bar jednom bili u takvoj situaciji. Kako objasniti četvorogodišnjoj devojčici da je plastična lutka sa manekenskim oblinama neće naučiti ama baš ničemu koristnom? Ili kako petogodišnjaku dokazati da pištolji i mačevi služe za povređivanje ljudi ?

Dobro posmatrajte i saslušajte svoje dete pre nego mu nešto potvrdite i obećate. Nemojte ići linijom manjeg otpora i kupovati mu »gluposti« iako ste svesni da je to beskorisno ili čak štetno po njegov mentalni razvoj. Razmislite šta Vi želite da Vaš mališan poželi da dobije. Onda pokušajte da mu objasnite zašto su neke stvari koristne a druge nisu.

Ako naletite na nerazumevanje, jer »to imaju svi u vrtiću« , uvek možete iskoristiti izgovor da Deda Mraz nema više pištolja, puški ili polugolih starleta u vrećama, već dobroj deci ove godine donosi specijalne poklone!

I na kraju - da li možete da zamislite veću radost od one kad dete nađe željeni poklon ispod jelke?

A za sve to treba vremena. Zato se što pre bacite u razmišljanje…

Što se tiče naših predloga, ovog puta nećemo biti konkretni. U zavisnosti od vaših želja, mogućnosti i uzrasta vaših vragolana, sigurni smo da ćete na našim policama naći puno korisnih, inovativnih i lepih poklona. I sigurni smo da će vaš osmeh i detetova radost biti beskonačni.


                             

                                                                               Srećno!